Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Közérdekű Muzeális Kiállítóhely

Kulturális intézmény

A kiállítóhely különböző termeiben szépen megférnek egymás mellett a helyi fiatal alkotók első szárnypróbálgatásai a település főként a katonasághoz köthető emlékeivel, a K.u.K dicsőséges időszakától kezdve egészen a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok kivonulásáig.

A történetből a szovjet időszak a leginkább jól dokumentálható, ezért értelemszerűen ez az anyag a leghangsúlyosabb, számtalan fotó, apróbb-nagyobb tárgyi emlék, egyenruha, felszerelés, fegyver és olyan, egy alapvetően megszálló haderőt is emberközeli szintre hozó apróságok, mint a kazah és ukrán kiskatonák az utókornak szánt, egy építkezésen eldugott levele vagy a katonák és családjaik mindennapjait megörökítő fényképfelvételek adják a tárlat gerincét (a kiállítás kapcsán mindenképpen meg kell említenünk Varsányi Istvánt, aki helytörténészként kutatja és publikálja a katonai tábor történetét, valamint Seregélyes Andrást, akinek a nevéhez pedig a kiállított katonai gyűjtemény köthető).