Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Tüdőszűrő

Értesítés

Kezdés: 2022. 06. 21.

Értesítjük, hogy településünk lakosai számára 
TÜDŐSZŰRŐ 
vizsgálatot tartunk. 
A szűrés helye és ideje: 
HAJMÁSKÉR, KÖZÖSSÉGI HÁZ

2022. JÚNIUS 21, 22. 8.15 - 12:00, 12:45 - 18.15 
Kérjük, hozza magával TAJ-kártyáját, személyi igazolványát, lakcímkártyáját! A vizsgálat lehetőséget ad a TBC mellett egyéb mellkasi betegségek időben történő felismerésére. Javasolt minden 40 év feletti lakos számára. Panasz nélkül is lehet beteg! 
 

TÁJÉKOZTATÓ A TÜDŐSZŰRÉS IGÉNYBEVÉTELÉRŐL:

TÉRÍTÉSMENTES a tüdőszűrő vizsgálat – Veszprém megyei állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező lakosok számára, amennyiben foglalkozás-egészségügyi eredményt nem kérnek – az alábbi esetekben:

- 40 éven felülieknek évente egy alkalommal ajánlott (beutaló nélkül),

- 18 év alatt (minden esetben dokumentált szülői beleegyezéssel),

- 18 év feletti – szakképzési intézmény nappali oktatásában részesülő – diákok részére (iskolaorvosi beutalóval), - meghirdetett járványügyi okból.

TÉRÍTÉSKÖTELES (1700 Ft) a tüdőszűrő vizsgálat az alábbi esetekben:

- foglalkozás-egészségügyi alkalmasság céljából készült vizsgálat,

- 18-40 év között (a biztosított saját kezdeményezésére, vagy orvosi beutalóval),

- egy éven belül ismételt szűrés,

- Veszprém megyei állandó vagy ideiglenes lakcímmel nem rendelkező lakosok részére,

- egészségügyi biztosítással (érvényes TAJ-kártyával) nem rendelkező lakosok részére.

Az 1700 Ft térítési díjat kérjük pontosan előkészíteni, mivel pénzváltásra nincs módunk! A foglalkozás-egészségügyi alkalmasság megállapításához igénybe vett tüdőszűrő vizsgálat díjának megtérítése a munkáltató kötelessége. A szolgáltatásról – kérésre – számlát állítunk ki, melyhez szükséges a pontos név, cím, valamint – ha munkáltató nevére szól – a cég adószáma. A számla a szűrésen való részvételt igazolja, de foglalkozás-egészségügyi alkalmassági igazolásnak (eredménynek) nem tekinthető, mivel orvosi véleményt nem tartalmaz. Az eredmény kiadásához, a térítési díj kifizetésekor, felbélyegzett, saját lakcímre megcímzett borítékot kérünk a lakosoktól. Így az orvosi leletezés után postai úton tudjuk küldeni az eredményt. Lehetőség van az eredmény személyes átvételére is, a VESZPRÉMI TÜDŐGONDOZÓBAN. A térítési díj kifizetése után számlamódosításra nincs lehetőség! Nyugtát számlára cserélni nem lehet! Jogszabályok: 1997. évi LXXXIII. törvény rendelkezései, 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet 2. számú melléklete, 51/1997.(XII.18.) NM rendelet