Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Hajmáskéri közösségek erősítése a népdalon

Általános tartalom

NÉPZENEI EGYÜTTESEK, NÉPDALKÖRÖK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, A KÖZÖSSÉGEK MEGERŐSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKT BEMUTATÁSA

                                         

Pályázat kódszáma: CSSP-NEPZENE/2021.

Projekt címe: „Hajmáskéri közösségek erősítése a népdalon keresztül – vadgesztenye Népdalkör szakmai fejlesztése”

Projekt azonosító száma:CSSP-NEPZENE-2021-0214

Kedvezményezett:Hajmáskér Község Önkormányzata

 

A projekt célja:Az 1996-ban a nyugdíjasokból önszerveződött Vadgesztenye Népdalkörnek az alakulásától kezdve máig is célja a hagyományok ápolásán, a magyar népdalok élményszerű továbbadásán túl, a jókedvű éneklés és a közösségi összetartozás erősítése. Nagyon fontos feladatunknak tartjuk, hogy népzenei örökségünket továbbadjuk a fiatal nemzedéknek. Jelenleg 15 fő énekel együtt. A pályázati időszakban a településünk tervezett ünnepi programjait színesítjük fellépéseinkkel.

2021. augusztusban Hajmáskéri falunap, szeptemberben hajmáskéri Szőlő és bor ünnep, októberben ünnepi műsor, novemberben Hajmáskéri vigadalom, Márton nap, decemberben Adventi ünnepkör, Karácsonyi műsor, 2022. februárban Farsang, márciusban ünnepi műsor, áprilisban májusfa állítás, júniusban pünkösdölés.

Részt kívánunk venni az ösküi Szüreti Fesztiválon, a balatonfüredi Nyugdíjasok „Életet az éveknek Veszprém megyei Egyesülete dalos találkozóján, a Népdalkörök ajkai találkozóján, a Kórusok Egyházzenei Hangversenyén a Zirci Ciszterci Apátságban, melyeket minden évben megrendeznek. A kért támogatás a fenti programokon való színvonalas részvételt biztosítja a pályázati időszakban. A magas színvonalú munka feltétele a jól felkészült szakmai vezető. A pályázat lehetővé teszi a művészeti vezető folyamatos finanszírozását. A népdalainkat kísérő citerások utánpótlása kiemelkedően fontos ahhoz, hogy visszatanítsuk a fiataloknak az elfeledett népdalainkat. Ehhez szükségünk van hangszerekre. A népdalkörnek fontos, hogy a műsoraikat ne csak a helyiek lássák, hanem távolabbi településekre is eljussanak. Részt vehessenek népzenei találkozókon, melyekre egyelőre csak saját költségükön tudunk eljutni. Az útiköltség támogatása nagy segítséget jelent a csoportnak. A népdalkör fellépésekkor mutatós, egységes megjelenésével fokozhatja a zenei élményt, ezért szeretnénk tagjainknak fellépő ruhát vásárolni.

 

A projekt elszámolható bruttó összköltsége:500.000Ft

Forrása:Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 1. melléklet, XX. Emberi Erőforrások Minisztérium Fejezet, 20/11/6 Csoóri Sándor Alap elnevezésű fejezeti kezelésű előirányzat.

A projekt támogatásának intenzitása: a projekt elszámolható összköltségének 100%-a

A projekt megvalósításának tervezett kezdete:2021.07.01.

A projekt megvalósításának tervezett befejezése:2022.06.30.