Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Szentháromság Templom

Látványosság

Hajmáskér Római Katolikus Plébánia

Plébános: Megyesi Ferenc

Szentmisék:

vasárnap: 11.30-kor

szerda: 7.00-kor

 

A gyermekek megkeresztelését a születést követően (lehetőleg az első hetekben) a szülőknek kell bejelenteniük a plébánosnak.  A kereszteléshez a gyermek születési anyakönyvi kivonata, vagy annak másolata, a keresztszülők keresztszülői igazolása, (ha más plébániához tartozik) szükséges. A gyermekeket, ha nincs előírásoknak megfelelő keresztülője, akkor is megkereszteltethetik a szülők. Keresztszülő és bérmaszülő az lehet, aki bérmálkozott és ha párban él, római katolikus egyházi házasságot kötött.

 

Házasságkötést a házasság előtt fél évvel kell bejelenteni, ha legalább az egyik fél katolikus egyházban lett megkeresztelve. Jegyesoktatást előírás szerint meg kell tartani számukra (6-8 alkalom), melyben a házas katolikus élet kérdéseit beszélik meg a plébánossal. Csak polgári házasság utólag is rendezhető és érvényesíthető, elsőáldozásra és bérmálkozásra felnőtt hittant (katekézist) tartunk, személyre szabott időben és keretekben.

 

Egyházi hozzájárulás (egyházadó) a lakóhely szerinti plébániára kell befizetni, általában az adószedőknek, illetve sárga csekken, vagy banki utalással név, cím feltüntetéssel a közleményben. Az egyházi hozzájárulások a plébániák alap bevételét képezik, amit minden önálló jövedelemmel rendelkező felnőtt katolikus hívő kötelezett. Aktív dolgozó 5.000,- Ft/év, nyugdíjas illetve szociális jutatásban részesülőknek 4.000,- Ft/év.

Bankszámla szám: 10918001-00000012-66900002

Hivatali ügyintézés előre egyeztetett időpontban

plébános: Megyesi Ferenc

 8191 Öskü, Mecset u. 3. (IKSZT belső udvar)

telefon: +36-30/273-37-03

e-mail: [email protected]